Situatie good practice binnen wetenschappelijke kaders rond technologie-integratie

Hieronder wordt het good practice gesitueerd binnen wetenschappelijke kaders rond technologie-integratie. Zo wordt het voorbeeld gekaderd binnen TPACK, TPeCS, SAMR en Triple E.


TPACK


Wanneer het TPACK-model toegepast wordt, laat de docent de studenten aan de hand van CGO in de Nubel voedingsplanner preventie-en behandelplannen, dagvoedingen, menuplannen en recepten uitschrijven. Door met de Nubel voedingsplanner en CGO sessies te werken hoopt de docent het transfer gehalte te vergroten omdat leerlingen met zo reëel mogelijke situaties aan de slag gaan. Op basis van de verslagen die studenten brengen op het einde van de CGO sessies is het mogelijk feedback te geven door zowel de student als medestudenten. Zo leren studenten eveneens het belang van peer feedback kennen.


TPeCS

De website Nubel voedingsplanner kan volgens het TPeCS-model zowel synchroon on campus als asynchroon online gebruikt worden. Wanneer de docent de studenten in CGO groepen on campus aan de slag laat gaan, is het van belang een voldoende flexibele ruimte te gebruiken om groepswerk en overleg mogelijk te maken. Een auditorium is meestal rigide van vorm en verhindert een vlotte samenwerking tussen meer dan twee studenten. Een auditorium is wel geschikt voor een eindpresentatie. Bij asynchroon online werken kan de  docent ervoor opteren om de studenten off campus in groep samen te laten werken. Waarbij ze hun eindresultaat online presenteren aan hun medestudenten.

SAMR


Volgens het SAMR-model is er sprake van augmentation wanneer de studenten naast het opstellen van dagplanningen en dergelijke, eveneens tips en recepten kunnen uitdelen met elkaar aan de hand van de tool. Alle informatie van de patiënten kan online bijgehouden worden waardoor andere studenten en ook de docent dit kunnen raadplegen. Er wordt uitgegaan van augmentation omdat de app het uitwisselen van informatie eenvoudiger maakt dan wanneer studenten elkaar actief moeten bevragen om informatie te verkrijgen. Verder zijn er in de app zelf een aantal voordelen zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om recepten als ingrediënt voor nieuwe recepten te gebruiken, voor recepten is er ook een hiërarchiestructuur voorzien.


Tirple E

Wanneer Triple E framework toegepast wordt op de Nubel voedingsplanner, is er allereerst sprake van enhancement, door de planningen en patiëntendossiers online te verzamelen kunnen studenten ook na schooltijd of buiten het onderwijs hier gebruik van maken. Verder kunnen studenten steeds zelfstandig dossiers aanmaken en plannen opstellen voor patiënten. Zo kunnen ze de geleerde kennis aantonen. De online tool biedt meer mogelijkheden (zoals bv zaken delen onder elkaar, dossiers bijhouden, monitoren van de docent) dan offline planners. Doordat studenten de tool na hun afstuderen in de praktijk kunnen toepassen, is er sprake van de component extend. Tot slot komt ook de functie engage aan bod door de voorgestructureerde opmaak van de app. Dit maakt dat studenten geen tijd met esthetische aspecten wat betreft het opstellen van dagplanningen en dergelijke. Tot slot kunnen studenten recepten uitwisselen met elkaar. Op die manier kunnen ze eenvoudig met elkaar communiceren.

Maak jouw eigen website met JouwWeb